Stal-Knollentuin

Home
Nieuws
Pensionstal
Dekhengst
Africhting
Uitslagen
Video
Te koop/Gevraagd
Pony Rijden
Geschiedenis
De wedstrijd pony's
Sponsors
Links
Contact

  In het kort kunt U hier lezen hoe Stal Knollentuin in de mensport verzeild is geraakt.

 

Net als bij haar moeder is bij Marijke de liefde voor de ponysport er min of meer met de paplepel ingegoten. Als snel werd besloten dat er een pony moest komen. De door Opa Nijkamp beschikbaar gestelde Shetland pony Hermientje werd door Marijke omgedoopt tot Misty en het prille begin van een ruiterloopbaan was daar.

     

Met het verstrijken van de jaren kwamen er grotere pony's en werd er vrolijk op los gesprongen tot en met de klasse Z.

      

Om niet altijd van het weer afhankelijk te zijn, werden oude varkensschuren afgebroken en vervangen door een rijhal, die volgens onze buurman Gerwin Schuttenbelt de naam Stal Knollentuin zou moeten krijgen.

Toen Marijke in 2001 tijdens de bingo van de ponyclub een Shetlander won, was ze inmiddels te groot om er op te rijden. Geen nood, de pony werd betuigd en gedoopt tot Bingo van de Knollentuin. Steeds meer trainingsuren op de pony werden vervangen door uren achter de pony. De springpony's kregen pensioen en de mensport was een beoefenaar rijker!

      

Bingo heeft het geschopt tot ZZ-dressuur en Z-vaardigheid maar is helaas al geruime tijd geblesseerd en zal waarschijnlijk binnenkort tot "grasmachine" worden gepromoveerd. Bingo heeft inmiddels meerdere stalgenoten (zie elders op deze website) en het enkelspanrijden is inmiddels uitgebreid naar het twee- en vier-span rijden.